Masterclass: Krachtig Leiderschap vanuit lef en liefde

Brochure downloaden
Offerte aanvragen

Masterclass: Krachtig Leiderschap vanuit lef en liefde

alle aankomende trainingsdagen

Beschrijving

Waarom zijn sommige leiders succesvol? Hoe komt het dat zij anderen kunnen inspireren? Wat doen zij waardoor zij groeien door tegenslag? Dat zijn de vragen die centraal staan bij het programma “Krachtig leiderschap vanuit lef en liefde”. In een veranderende wereld is er een kracht die blijft inspireren en veranderen: waardengedreven leiderschap. Deze vorm van leiderschap beseft dat de ware kracht ligt in het aangaan van uitdagingen. 

Het omgaan met de spanningen en uitdagingen die de tegenwoordige tijd met zich meebrengt, vereist leiders die de moed hebben om te handelen op basis van hun overtuigingen. Wij gebruiken daarvoor het framework van Christo Nel, voormalig Executive MBA director van Nyenrode en leiderschapsgoeroe. De wortels van Christo Nel liggen in Zuid-Afrika en hij is direct betrokken geweest bij de afschaffing van de apartheid als adviseur van De Klerk. Door te werken met het framework van Christo Nel krijg je inzicht in:

 • Hoe je angst kunt gebruiken om te groeien
 • Hoe je kracht kunt gebruiken om resultaten te boeken
 • Hoe je liefde kunt inzetten voor compassie

Leiderschap is een privilege en vraagt verantwoordelijkheid. Waardengedreven leiders streven naar duurzame groei in verbinding met zichzelf en anderen.

Durf jij de uitdaging aan om jezelf te ontwikkelen en anderen te inspireren?

Hoe pakken we de training aan?

Voorbereiding

Je krijgt toegang tot de online leeromgeving. Op een leuke en aansprekende wijze krijg je de basis die nodig is om direct de diepte in te gaan.

Kick-Off avond (19.30-21.00)

Op deze avond maak je kennis met elkaar en jezelf. Door een prikkelende oefening leer je anderen op een ander niveau kennen. Centraal staat de vraag: welk moment heeft jou gevormd tot die leider die je vandaag bent?  

Dag 1 ochtend: the power of power

De eerste dag beginnen we met het verkennen van de wereld van kracht en macht. Durf jij beslissingen te nemen en grenzen te stellen? Kun je jouw positie pakken in een spannende situatie? De eerste ochtend staat geheel in het teken van power en positie pakken. Thema’s die op interactieve speelse wijze naar voren komen zijn:

 • Durf beslissingen te nemen
 • Grenzen stellen
 • Positie innemen
 • Duidelijk communiceren

 

Dag 1 middag: durven bang te zijn

Angst is een beladen woord. Iedereen heeft het en niemand wil het voelen. Veel mensen vermijden de dingen die ze vrezen. Juist door een gezonde relatie op te bouwen met het aangaan van angst ontstaat groei. Tijdens deze bijeenkomst gaan we het ongemak van angst aan:

 • De groeipotentie van angst ontdekken
 • De fysiologische component van angst verkennen
 • Rust in ongemak creëren
 • Schaamteloos goed durven zijn

 

Dag 2 ochtend: liefde in bedrijf 

In deze bijeenkomst gaan we uit het hoofd en in het hart. Een belangrijke component van leiderschap is juist kwetsbaarheid en compassie. Het is juist liefde die zorgt voor authenticiteit en verbinding. Op praktische wijze gaan we:

 • Contact leggen met jezelf en de ander vanuit het hart
 • In verbinding blijven in lastige gesprekken
 • Spreken vanuit het hart

 

Dag 2 middag: de finale

Op de laatste middag komen omgaan met spanning, je positie pakken en durven kwetsbaar te zijn terug in de finale. In een snelkookpan krijg je inzicht in alle retorische technieken die wereldleiders gebruiken. Er is tijd voor reflectie waarna alle deelnemers ‘on stage’ gaan en we de optredens opnemen. Deze opname krijg je mee naar huis en kun je delen met de wereld. Na deze middag:

 • Ken je de retorische technieken van wereldleiders
 • Sta je sterk op het podium
 • Heb je een prachtige opname van jouw speech over jouw leiderschap

Voor wie is deze training?

De training “Leiderschap vanuit Lef en Liefde” is ontworpen voor individuen die niet terugschrikken voor uitdagingen, maar juist het ongemak omarmen als een katalysator voor persoonlijke en professionele groei. Deze training is ideaal voor leiders die een diepgaand begrip van authentiek leiderschap nastreven. Het is niet bedoeld voor degenen die de conventionele route verkiezen boven groei en comfort boven verandering. Als jij het ongemak aandurft en de weg naar leiderschap vanuit lef en liefde wilt verkennen, dan is deze training speciaal voor jou ontworpen.

Duur

2,5 dag

Groepsgrootte

Maximaal 10 personen

Locatie

Utrecht

Kosten

€1299,- excl. BTW Inclusief lunch

Aankomende data

19 juni 2025 19.00 - 21.30 uur,
27 juni 2025,
4 juli 2025
Utrecht

Geen datum kunnen vinden die jou goed uitkomt? Laat het ons weten! Neem gerust contact op. We denken graag met je mee!

Ilona Eichhorn

Trainer & Coach

Ilona Eichhorn heeft 19 jaar (internationale) ervaring als coach, trainer en gespreksleider. Op een leuke luchtige wijze geeft zij deelnemers inzicht in het sterk overbrengen van de inhoud. Zij traint van gemeente tot Europarlement en van managementteam tot boardroom. Voorbeelden van recente opdrachtgevers: Deloitte, EY, de gemeente Rotterdam, het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, Academie voor toezichthouders, VNG en Xebia. Daarnaast is zij gastdocent aan de TU Delft en de Radboud Universiteit.

Ellis de Haan

Trainer & Coach

Ellis de Haan geeft al jaren masterclasses aan de hand van haar onderzoek op Nyenrode Business Universiteit. Zij heeft een brede achtergrond in consultancy en management. Zij gebruikt haar C-level ervaring om anderen te laten groeien. Als geen ander weet zij diepe waarden praktisch te vertalen naar dagelijks gedrag. Voorbeelden van recente opdrachtgevers: NS, Heineken, NXP, Nedap, ABN AMRO.

Meer dan alleen training

Als je je echt kunt richten op je persoonlijke ontwikkeling, kun je het maximale uit je training halen. Tijdelijk volledig weg uit je dagelijkse routine. Volg jouw training daarom op onze eigen trainingslocatie in hartje Utrecht, waar alles tot in de puntjes verzorgd is. Geniet van onze uitgebreide lunch, waarbij we enkel werken met locale partners. Loop in de pauze even een stukje langs de singel of verwerk je nieuwe kennis in alle rust in onze eigen stadstuin.

Kortom, ervaar hoe onze combinatie van het programma, de trainers en de locatie je leerproces op alle mogelijke manieren versterkt.

Op zoek naar een In-company training voor het hele team?

Heb jij interesse in een maatwerktraining? Bij jou op kantoor, op een andere locatie of bij ons in Utrecht? Dan nemen wij graag al jouw wensen door in een persoonlijk gesprek.

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies?

Bel, mail, gebruik het contactformulier of stuur ons een appje, wat voor jou het beste uitkomt!