Bewust Beïnvloeden

Brochure downloaden
Offerte aanvragen

Bewust Beïnvloeden

alle aankomende trainingsdagen

Brochure downloaden
Offerte aanvragen

Beschrijving

Wil je anderen overtuigen en ervoor zorgen dat jouw woorden niet zomaar verloren gaan? Zoek je naar manieren om beter aan te sluiten bij je gesprekspartner en de verbinding te behouden, zelfs in lastige situaties? Dan is de training Bewust Beïnvloeden iets voor jou!

Vaak denken mensen dat overtuigen neerkomt op eindeloos praten tegen iemand. Maar in werkelijkheid is overtuigen de kunst van het meebewegen. Met deze training leer je hoe je jouw communicatiestijl flexibel kunt inzetten, zodat je als een communicatiekameleon jouw doelen en resultaten kunt bereiken in verschillende situaties.

Het uitgangspunt van deze training is dat je niet tegenover anderen staat, maar juist samen met collega’s, stakeholders en klanten de juiste besluiten neemt. Je leert verschillende technieken, waardoor je soepel kunt bewegen in elke (lastige) situatie. Haal het maximale uit jezelf, de ander en de situatie met de volgende onderwerpen:

 • De psychologie achter overtuigen
 • Aansluiten bij je gesprekspartner
 • De kunst van het stellen van vragen
 • Sterke onderbouwing van standpunten
 • Actief luisteren en effectief reageren
 • Regie nemen en behouden
 • Verschillende communicatiestijlen
 • Duidelijk en effectief communiceren
 • Het versterken van de relatie met de ander
 • Succesvol omgaan met weerstand
 • Het herkennen en pareren van drogredenen

Tijdens de training zullen we op een praktische, actieve en luchtige manier werken, waardoor je op een leuke manier nog meer inzicht krijgt in de complexe menselijke dynamiek. Goed communiceren is geen ‘one-size-fits-all’, daarom krijg je persoonlijke tips, tools en technieken.

Hoe pakken we de training aan?

De training is zeer interactief en gebruikt verschillende werkvormen. Theorie en praktijk wisselen zich razendsnel af. Door de kleine groep is er tijdens de training veel oog voor de verschillende leerdoelen en situaties van jou en de andere deelnemers. De aanpak is niet standaard, maar richt zich op jouw concrete context. Jij krijgt door de directe feedback inzicht in jouw persoonlijke overtuigstijl en krijgt praktische adviezen hoe jij je vaardigheden kunt verbreden.

Voor wie is deze training?

De training Bewust Beïnvloeden is ontwikkeld voor professionals die impact willen maken door hun mening, visie of ideeën om te zetten in werkelijkheid. Als je anderen nodig hebt om dit te bereiken en als overtuigen vaak wel, maar soms net niet lukt, dan is deze training perfect voor jou. De training gaat ervan uit dat je al kunt communiceren, maar op zoek bent naar technieken om jouw communicatiestijl nog flexibeler in te zetten.

Schrijf je in voor de volgende training op

26 september 2024

Duur

1 dag

Groepsgrootte

Maximaal 10 personen

Locatie

Utrecht

Kosten

€499,- excl. BTW
Inclusief lunch

Aankomende data

26 september 2024
Utrecht
10 december 2024
Utrecht

Geen datum kunnen vinden die jou goed uitkomt? Laat het ons weten! Neem gerust contact op. We denken graag met je mee!

Ilona Eichhorn

Trainer & Coach

Ilona Eichhorn heeft 19 jaar (internationale) ervaring als coach, trainer en gespreksleider. Op een leuke luchtige wijze geeft zij deelnemers inzicht in het sterk overbrengen van de inhoud. Zij traint van gemeente tot Europarlement en van managementteam tot boardroom. Voorbeelden van recente opdrachtgevers: Deloitte, EY, de gemeente Rotterdam, het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, Academie voor toezichthouders, VNG en Xebia. Daarnaast is zij gastdocent aan de TU Delft en de Radboud Universiteit.

Meer dan alleen training

Als je je echt kunt richten op je persoonlijke ontwikkeling, kun je het maximale uit je training halen. Tijdelijk volledig weg uit je dagelijkse routine. Volg jouw training daarom op onze eigen trainingslocatie in hartje Utrecht, waar alles tot in de puntjes verzorgd is. Geniet van onze uitgebreide lunch, waarbij we enkel werken met locale partners. Loop in de pauze even een stukje langs de singel of verwerk je nieuwe kennis in alle rust in onze eigen stadstuin.

Kortom, ervaar hoe onze combinatie van het programma, de trainers en de locatie je leerproces op alle mogelijke manieren versterkt.

Op zoek naar een In-company training voor het hele team?

Heb jij interesse in een maatwerktraining? Bij jou op kantoor, op een andere locatie of bij ons in Utrecht? Dan nemen wij graag al jouw wensen door in een persoonlijk gesprek.

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies?

Bel, mail, gebruik het contactformulier of stuur ons een appje, wat voor jou het beste uitkomt!